fbpx

Beleidsontwikkelaar maatschappelijke diensttijd

Leidschendam
Parttime

Optie tot verlenging: mogelijk, maar nog niet bekend
Uren per week: 
acht (gemiddeld)
Solliciteren tot en met:
zondag 16 februari 2020

Functieomschrijving

Jouw opdracht behelst het verkennen van de mogelijkheden voor het lokaal invulling geven aan maatschappelijke diensttijd (MDT) voor jeugdigen uit Leidschendam-Voorburg.

Jouw werkzaamheden:

 • verkennen wat de behoefte van instellingen voor voortgezet onderwijs in Leidschendam-Voorburg is aan MDT-plekken, en waar scholen eventueel tegenaan lopen om deze plekken te vinden of realiseren;
 • verkennen in hoeverre beide bestaande initiatieven in de buurt van Leidschendam-Voorburg (met name Den Haag) al openstaan voor jongeren woonachtig of schoolgaand in Leidschendam-Voorburg, en of daarmee voldoende in de behoefte wordt voorzien;
 • verkennen of bestaande initiatieven in Den Haag interesse hebben in uitbreiding van het partnerschap door aansluiting van de gemeente Leidschendam-Voorburg en zo ja, op welke manier;
 • creëren van helderheid over wat de gemeente kan en wil bieden op het gebied van werven, matchen en/of begeleiden van jongeren voor aansluiting bij een bestaand initiatief en nagaan of de ambities van het College aansluiten bij de beoogde invulling en ambities van het eventuele op te schalen initiatief;
 • verkennen wat de mogelijkheden van lokale maatschappelijke partners zijn om een bijdrage te leveren aan het realiseren van MDT voor jeugdigen uit Leidschendam-Voorburg;
 • verkennen wat de mogelijkheden van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn om zelf MDT-plekken voor jeugdigen te creëren binnen de eigen organisatie;
 • op basis van de uitkomsten van deze verkenning, voorleggen van een advies aan het College op basis waarvan zij een besluit kan nemen of en zo ja hoe zij invulling gaat geven aan de maatschappelijke diensttijd per 2021.

Eisen

 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring als beleidsontwikkelaar in het sociaal domein bij een gemeente in de afgelopen vier jaar.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het initiëren en implementeren van een nieuwe beleidsmaatregel in samenwerking met voortgezet onderwijsinstellingen en/of jongeren, opgedaan in de afgelopen twee jaar.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het opzetten van een vorm van maatschappelijke diensttijd.
 • Je bent per 24 februari 2020 beschikbaar voor gemiddeld acht uur per week voor de duur van in totaal drie maanden.
 • Je vermeldt minimaal twee relevante referenties op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

In het CV moet blijken dat u aan alle eisen voldoet.

Wensen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het regisseren van samenwerking tussen gemeenten en maatschappelijk partners.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.

Goed om te weten:

 • De gemeente kan verzoeken om een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. tablet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar: +31 (0)6 25 34 74 25.

 

Contact

12 + 13 =