fbpx

Adviseur Financiën en Control

Doorn
Parttime

Optie tot verlenging: drie keer drie maanden
Uren per week: 16
Solliciteren kan tot en met: 20 april 2020
Contractduur: 3 maanden

Functieomschrijving

De rol van financieel adviseur verandert. Natuurlijk ben je bezig met Planning en Control, en dus ook met geld. Geld blijft een middel om doelen te realiseren. De gemeente Utrechtse Heuvelrug stuurt dus vooral op de effecten van beleid, waarbij je de organisatieonderdelen inzicht geeft in de impact van hun activiteiten. Je helpt de financiële processen efficiënter te maken. Met jouw goede adviesvaardigheden en kwaliteiten daag je jouw klant uit om accurate prognoses te realiseren, zodat de gemeente zo min mogelijk voor verrassingen komt te staan.

Inhoudelijke dossiers met een grote impact waar jouw (financiële) adviesrol tot zijn recht kan komen, zijn: Omgevingswet, verduurzaming en andere grote ruimtelijke projecten met een financiële impact.

Werkzaamheden:

 • Je adviseert bestuur, directie en organisatieonderdelen over de financiële impact van beleidskeuzes en helpt ze in het scenariodenken. Hoofddoel daarin is ervoor te zorgen dat de medewerkers die over de budgetten gaan het snappen en zich geholpen voelen.
 • Je voert de regie in het proces voor de verbetering van de financiële analyses en daagt jouw klant uit om met accurate prognoses te komen.
 • Je ondersteunt het organisatieonderdeel Omgeving bij het realiseren van de P&C-processen en -producten. Dit kan overigens ook een ander organisatieonderdeel worden. Er wordt geprobeerd de werkzaamheden zo te verdelen dat iedereen zoveel mogelijk het werk doet dat bij hem of haar past.
 • Je fungeert als vraagbaak voor jouw klanten en coacht ze, spart met ze, en neemt ze mee.
 • Je weet jouw adviesvaardigheden over te brengen op anderen.
 • Je coördineert een of meerdere P&C-documenten, geeft trainingen en draagt bij aan verbetertrajecten.

Gewenst profiel:

 • Je werkt en denkt op hbo+-niveau en hebt een flinke dosis ambitie.
 • Je hebt ervaring met financiële vraagstukken. Kennis van grondexploitaties en/of ruimtelijke projecten is een pré.
 • Je bent communicatief ingesteld, analytisch sterk en hebt aantoonbare adviesvaardigheden met complexe dossiers.
 • Je bent enthousiast, initiatiefrijk, accuraat en vindt het belangrijk met het team goede resultaten neer te zetten.

Functie-eisen
Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • Je hebt minimaal een financiële hbo-opleiding, aangevuld met een post-hbo-opleiding op financieel gebied.
 • Je hebt minimaal tien jaar ervaring met werkzaamheden op het gebied van Planning en Control en/of als allround gemeentelijke financial.
 • Je hebt kennis van en ervaring met grondexploitaties en ruimtelijke projecten.
 • Je hebt ervaring vanuit jouw (financiële) adviesrol met de Omgevingswet en verduurzaming.
 • Je hebt kennis van of bent bekend met het processenhuis van KING.
 • Je schrijft een motivatie voor deze opdracht (maximaal een halve A4-pagina) en gaat in op het gestelde profiel.
 • Je vermeldt minimaal één relevante referentie op het cv (met organisatie, naam contactpersoon en zijn/haar telefoonnummer).

Goed om te weten

De gemeente verzoekt tot het ondertekenen van een integriteitsverklaring.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 25 34 74 25 of mail je cv naar cv@axiflex.nl