Selecteer een pagina

Traineeship inkomensconsulent

AXIFLEX INVESTEERT IN TALENT
BEKIJK TRAINEESHIPMeld je aan

Het traineeship naast je opleiding of baan

Het traineeship geeft jou een brede basis van de Participatiewet die jou in staat stelt om te beginnen als inkomensconsulent. De duur van het traineeship is twee maanden, kan in de avond of overdag gevolgd worden en wordt grotendeels digitaal aangeboden. Je kunt dus naast het traineeship blijven werken.

Branche-erkend

De beroepsopleiding is branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat na succesvolle afronding.

Dankzij de opleiding had ik veel minder begeleiding nodig op de werkvloer. Ik kon al vrij snel aan de slag, wat je zelfvertrouwen een boost geeft en zorgt voor een positieve indruk bij de opdrachtgever.

lees meer

Hilal Bardan

Inkomensconsulent Participatiewet, Gemeente Rotterdam

Traineeship met baangarantie

Als je het traineeship met een goed resultaat afrondt, krijg je een contract aangeboden bij Axiflex. Je wordt gedetacheerd bij een gemeente waar je hetgeen dat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen en van betekenis kunt zijn voor je medeburger.

Doel

Na afloop van de beroepsopleiding hebben de deelnemers voldoende inhoudelijke kennis meegekregen voor het beoordelen en afhandelen van een bijstandsaanvraag, aanvraag IOAW en aanvraag bijzondere bijstand.

Traineeship inkomensconsulent

De Inkomensconsulent heeft in het werk veel te maken met andere mensen. Sociale vaardigheden zijn hierdoor erg belangrijk. De burger moet goed en deskundig te woord gestaan worden. Ook moet de Inkomensconsulent de situatie van de burger goed kunnen inschatten en beoordelen en de klant adviseren.
MELD JE AAN VOOR HET TRAINEESHIP

Testimonials

Als pas afgestudeerde HBO SJD-student was ik destijds op zoek naar een passende baan. Ik solliciteerde op functies in verschillende branches, waarbij SJD als vooropleiding werd aangegeven. Ik werd alleen telkens afgewezen, omdat ik geen drie jaar aan werkervaring had. Ik werd niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Toen zag ik op LinkedIn een vacature van Axiflex voorbijkomen, waarbij ik wel voldeed aan de gestelde eisen omtrent mijn werkverleden. Er werd bovendien een opleiding aangeboden om je klaar te stomen voor de functie.

Het idee dat je de theorie eerst krijgt voordat je de praktijk ingaat, gaf een veilig en vertrouwd gevoel. Na een sollicitatiegesprek werd ik al snel aangenomen en mocht ik mijn avontuur bij de gemeente starten, wat nu bijna vijf jaar geleden is.
Ik heb de opleiding als positief ervaren, al was het absoluut geen eitje.

Je wordt klaargestoomd voor de praktijk. Het doel is kwaliteit leveren, wat ook daadwerkelijk gebeurt.

Dankzij de opleiding had ik veel minder begeleiding nodig op de werkvloer. Ik kon al vrij snel aan de slag, wat je zelfvertrouwen een boost geeft en zorgt voor een positieve indruk bij de opdrachtgever.

Dit leidt ook meteen tot een goede referentie. In de praktijk merk ik tot op de dag van vandaag de voordelen hiervan en ik raad ook velen aan om eerst een opleiding te volgen, omdat we in de praktijk vaak terugzien dat beginnelingen met bijbehorende opleiding sneller successen behalen. Kennis is macht en het zal je altijd veel verder brengen!

Hilal Bardan

Inkomensconsulent Participatiewet, Gemeente Rotterdam

De opleiding en trainingen die door Axiflex worden gegeven zijn leerzaam en veelzijdig. Je krijgt doorlopende coaching en de docenten staan altijd voor je klaar.

De combinatie van het traineeship en de intervisiemomenten zorgen ervoor dat je goed presteert in de praktijk en jezelf daardoor verder kan ontwikkelen.

Celile G.

Inkomensconsulent, Gemeente Rotterdam

Ik heb meegedaan met de opleiding om ervaring en kennis op te doen en op deze manier aan een baan te komen, die aansloot op mijn vooropleidingen. Dit was mijn kans om met de juiste kennis te kunnen beginnen als starter, omdat ik nog geen werkervaring had.

Elke week een toets en de praktijkvoorbeelden hebben enorm geholpen

Tijdens de opleiding ben ik tegelijkertijd gestart met werken. Dit was pittig, maar uiteindelijk heb ik er veel baat bij gehad. De lesstof sluit heel goed aan op de inwerkperiode en de werkzaamheden. Ook de manier van lesgeven, elke week een toets en de praktijkvoorbeelden hebben enorm geholpen. Uiteindelijk ben ik geslaagd met mooie cijfers en zit ik op de juiste plek!

Jennifer B.

Inkomensconsulent, Gemeente Rotterdam

Na het afstuderen was ik op zoek naar een plek waar ik mijn carriere bij de gemeente kon beginnen en Axiflex boodt alles aan wat ik nodig had: een professioneel traineeship, een stage en uiteindelijk een mooie baan bij de gemeente.

Het traineeship wordt verzorgd door ervaren professionals die veel ervaring hebben.

Zij zorgden ervoor dat ik met voldoende kennis en zelfvertrouwen de uitdaging aan kon gaan als inkomensconsulent. Zeer tevreden!

Siyabend Coskun

Inkomensconsulent, Gemeente Rotterdam