fbpx

Senior tester

Apeldoorn
Fulltime

Start: 11 mei 2020
Optie tot verlenging:
ja, tot 31-12-2021
Uren per week:
36 uur
Solliciteren tot en met:
17 april 2020

Functieomschrijving

Als teamlid van een agile team een maximale bijdrage leveren aan de teamprestatie. Naast een (pro-)actieve bijdrage leveren aan de verschillende agile-events, samen met de andere teamleden er, met alles wat je in je hebt, voor zorgen dat de gecommitteerde sprint doelen gehaald worden. De kern van de werkzaamheden bestaat uit het voorbereiden en uitvoeren van en rapporteren over de resultaten van functionele- en integratie testen van nieuwe en bestaande ICT services. Daarnaast voer je samen met je collega’s keten- en performancetesten uit. Het actueel houden en verder uitbouwen van de testautomatiseringsomgeving maakt onderdeel uit van je takenpakket. Je senioriteit blijkt uit het feit dat je in staat bent zowel richting als invulling te geven aan het testproces. Je begrijpt de principes en best-practices van testautomatisering en weet deze toe te passen.Je werkt zelfstandig in een agile team en zoekt intensief de samenwerking met zowel je directe collega’s als je omgeving. Je kan goed omgaan met onzekerheden en ziet het als een uitdaging om deze samen met je collega’s te lijf te gaan.

De COA is de debiteurenadministratie van de Belastingdienst. Een groot, belangrijk maar ook oud systeem dat per dag meer dan een miljard euro verwerkt. Een aantal jaren geleden is een start gemaakt met de vernieuwing van de COA. Doel is uiteindelijk om de huidige COA te ontmantelen en de functionaliteit van het huidige systeem in nieuwe, duidelijk afgebakende, servicemodules onder te brengen. Deze modules worden hoofzakelijk in Cobol ontwikkeld conform de huidige richtlijnen (w.o. SOA) voor het ontwikkelen van software.Het productteam COA bestaat uit rond de 50 personen verdeeld over 5 agile teams van 7 tot 9 personen. Daarnaast werken een aantal medewerkers team overstijgend. De werkwijze binnen de teams is gebaseerd op de SAFe aanpak. De inrichting daarvan is in ontwikkeling.Deze aanvraag biedt de ervaren seniore Tester(/bouwer) de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het moderniseren van de COA. Niet een eenvoudige klus, maar voor diegene die het lef heeft een uitdaging aan te gaan een uitgelezen kans om zichzelf tot het maximale uit te dagen.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk en verzorgt de ICT.

Functie-eisen
Let op! Als je niet aan de eisen voldoet, dan heeft reageren geen zin. Uit je cv moet blijken dat aan deze eisen wordt voldaan:

 • certificaten: TMAP of vergelijkbaar
 • HBO (6j)
 • Minimaal vijf jaar ervaring met het testen van Mainframe (CICS/Cobol/DB2) applicaties. Dit vereist tevens kennis in en ervaring met het toepassen van JCL en SQL.
 • Minimaal vier jaar ervaring met test uitvoerende werkzaamheden (diepgaande kennis van de basisprincipes van risico-gericht testen). Opstellen testaanpak, -voorbereiding en -rapportage 
 • Minimaal drie jaar ervaing met het werken aan grote systemen, bijvoorbeeld bij banken en/of overheid
 • Test uitvoerende werkzaamheden (diepgaande kennis van de basisprincipes van risico-gericht testen).
 • Opstellen testaanpak, -voorbereiding en -rapportage.
 • Resultaatgerichtheid, Analytisch, Pro-actieve, positieve houding; pragmatisch; initiatiefrijk;
 • Agile-minded, en in staat om anderen daarin mee te nemen.
 • Communicatief vaardig en gesprekspartner op verschillende niveaus;
 • Zelfontwikkeling; Teamspeler; Zelfstandig; Klant- en kwaliteitsgericht
 • Kennis van de Inningprocessen en het Inning applicatielandschap
 • Kennis van de inrichting en uitvoering van keten- en/of performancetesten
 • Ervaring in het gebruik van JIRA Kennis en ervaring in het toepassen van Rexx en VisualBasicTestautomatisering, inclusief een duidelijk beeld bij het hoe en waarom (waarom niet) daarvan is zeer gewenst. Ervaring met Robot Framework of vergelijkbare tools

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit vier onderdelen: een schriftelijke voorselectie, twee sollicitatiegesprekken, cv- en referentieonderzoek en het arbeidsvoorwaardengesprek. Per onderdeel wordt door Axiflex beoordeeld of je de sollicitatieprocedure mag vervolgen. Er wordt naar meer gekeken dan ervaring en diploma’s. Jouw presentatie tijdens het gesprek en de mate waarin je binnen onze organisatie past, spelen eveneens een belangrijke rol.

Axiflex werkt volgens de NVP-sollicitatiecode en onderschrijft de doelstellingen van het Rotterdams Platform tegen arbeidsdiscriminatie.

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend zijn goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris gewaarborgd bij Axiflex. Daarnaast wordt van beide kanten in elkaar geïnvesteerd: jij geeft jouw kennis, creativiteit en enthousiasme. Wij stellen ons op als betrouwbare partner met wie goede afspraken worden gemaakt over inbreng en ontwikkeling.


Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze recruiter door te bellen, live chatten of whatsappen naar:
+31 (0)6 40 46 00 27 of mail je cv naar cv@axiflex.nl